Tembi’u San Juan Árapente Ojejapóva

Oîháicha temira’â ha ñemboharái, oî avei tembi’u San Juan árapente ojejapóva. 

   1.Mbeju

2. Chipa (aramirô, mestizo, so’o, kavure, piru ha ambuéva)

3. Pastel mandi’o

4. Chicharô trenzado5. Chicharô hu’itî

6. Pajagua mascada

7. Sopa paraguaya

8. Chipa guasu

9. Mbusia ha butifarra
10. So’o jukysy
11. So’o josopy – sójo
12. Ryguasu ka’ê
13. Vori-vori ryguasu

Pyharepyterâ oñembopupu caldo ava (San Juan Bautista-Misiones-pe katu ojejapobatiburrillo); ha oñembosyry (bebidas) haĝua oî guaripóla, aloha ha kojói haku porâva. Mahe’ê – mba’ehe’ê (postres) apytépe katu jajuhukuaa: eíra kesúre, eíra manduvíre, andai kamby, arapaho, kamby arro ha kandial.

Jepémo San Juan Ára ndaha’éi Guaranikuéra mba’eteete, ja’ekuaa oikembaretehague ñane retâ rekópe. Áĝa katu pe mba’e iporâvéva niko ndaikatuiha ñaikûmby San Juan Ára Guarani’ỹre. Iporâ ja’e avei San Juan Ára oĝuahêhague ñane retâme umi español nidve

1 comentario: